چای-کله-مورچه

۶ تفاوت چای کله مورچه با انواع دیگر چای

 

تفاوت چای کله مورچه ای با انواع دیگر چای چیست؟

 

در این مطلب و در تکمیل مطالب مرتبط با چای کله مورچه ای در فروشگاه کافه دلیوری قصد داریم تفاوتهای چای کله مورچه ای با انواع دیگر چای را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.

 

آنچه در ادامه خواهید خواند: 

روشهای تولید چای چیست؟

 روش ارتودوکس چیست؟

 روش سی تی سی(CTC) چیست؟

۲ تفاوت روش تولید چای کله مورچه ای(روش CTC) با روش ارتودوکس چیست؟  

۴ تفاوت چای کله مورچه ای با انواع دیگر چای

 

 

پیش از اینکه سراغ چای کله مورچه و تفاوتهای آن با چای های دیگر برویم نیاز داریم تا بطور خلاصه با روشهای تولید چای خشک آشنا شویم.

 

روشهای تولید چای چیست؟

برگهای تازه چای بعد از چیده شدن از گیاه چای به دو روش زیر فراوری و آماده عرضه به بازار میگردند.

۱- روش ارتودوکس یا سنتی

۲- روش CTC

 

۱- روش ارتودوکس چیست؟ 

 

روش ارتودوکس یا همان روش سنتی تولید چای از ۵ مرحله تشکیل شده است،که طی این مراحل برگهای گیاه چای تبدیل به برگ خشک قابل مصرف میشوند.

 

۵ مرحله روش سنتی تولید چای عبارتند از:

 

۱- برداشت: برگهای چای را از گیاه چای با دست جدا میکنند.

۲- گرفتن رطوبت: برگهای چای مقدار زیادی از رطوبت خود را از دست میدهند.

۳- وَرز دادن برگها: در این مرحله برگهای چای را با هم ورز و فشار میدهند و بصورت رول درمیاورند.

۴- اکسیداسیون( ترکیب با اکسیژن هوا): برگهای چای چند ساعت در معرض هوا قرار میدهند تا آنزیمای آزاد شده در مراحل قبلی با اکسیژن هوا ترکیب شوند و رنگ برگهای چای به قرمز متمایل به قهوه ای تغییر کند.

۵- حرارت دهی: در این مرحله رطوبت برگهای چای تا ۳% کاهش پیدا میکند و به محصول نهایی تبدیل میشود.

 

 

چای قلم لاهیجان چین اول

یک نمونه چای تولید شده با روش سنتی

۲- روش سی تی سی(CTC) چیست؟

 

همانطور که در مطلب راهنمای جامع شناخت چای کله مورچه ای  بطور مفصل به آن پرداخته بودیم چای کله مورچه ای یا CTC یک نوع چای با روش فراوری خاص است.

 

 

در این روش برگهای چای را طی مراحلی میبرند ، پاره میکنند و سپس بصورت دانه های ریز و گرد مانند آماده میکنند.

CTC در حقیقت مخفف همین مراحل است.

Cut: بریدن

Tear: پاره کردن

Curl: گرد کردن

محصول نهایی از لحاظ رنگ و شکل ظاهری بسیار شبیه به کله مورچه است و به همین دلیل به این نوع چای کله مورچه ای گفته میشود.

 

 

 

یک نمونه چای کله مورچه کنیا

۲ تفاوت روش تولید چای کله مورچه ای(روش CTC) با رروش ارتودوکس چیست؟  

 

۲ تفاوت اصلی روش سنتی تولید چای با روش تولید چای کله مورچه ای عبارتند از:

۱- در روش سنتی یکپارچگی برگهای چای را در تمام مراحل تولید حفظ میکند در صورتیکه در تولید چای کله مورچه ای بافت برگهای پاره میشوند.

۲- روش ارتودوکس برای تولید انواع چای(سیاه،سفید،سبز، اولونگ،پوئِر) استفاده میشود اما روش سی تی سی فقط برای چای سیاه استفاده میشود.

 

در ادامه به تفاوت چای کله مورچه ای با انواع دیگر چای در مدت زمان دم کشیدن،رنگ،طعم،پایداری رنگ خواهیم پرداخت.

 

انواع چای سیاه

تفاوت چای کله مورچه در مقایسه با انواع چای سیاه

۴ تفاوت  چای کله مورچه ای با انواع دیگر چای

 

۱- تفاوت چای کله مورچه ای در مدت زمان دم کشیدن با انواع دیگر چای در چیست؟

همانطور که در مطلب معرفی کامل چای کله مورچه ای اشاره کردیم، این نوع از چای سیاه بعلت روش خاص تولید مدت زمان دم کشیدن بسیار کمتری( حدود ۳ الی ۵ دقیقه) به نسبت انواع دیگر چای دارد.

به علت همین تفاوت چای کله مورچه ای از آن در تولید چای کیسه ای یا لیپتون استفاده میشود.

 

۲- تفاوت چای کله مورچه ای در میزان رنگ دهی چیست؟

چای کله مورچه ای قدرت رنگ دهی فوق العاده ای دارد بطوریکه در مدت زمان ۳ الی ۵ دقیقه میزان رنگ بسیار زیادی به نسبت انواع دیگر چای تولید میکند.

این قدرت رنگ دهی بالا بعلت روش تولید سی تی سی است و الزاما به معنی اضافه کردن رنگ خورای به چای نیست.

اگر میخواهید روشهای تشخیص چای تقلبی را یاد بگیرید اینجا را لمس کنید.

 

 

 

۳- عطر چای کله مورچه ای چه تفاوتی با انواع دیگر چای دارد؟

 روش تولید چای کله مورچه ای یا سی تی سی همزمان با افزایش میزان رنگ دهی و کاهش چشمگیر مدت زمان دم کشیدن باعث کاهش عطر چای به نسبت انواع دیگر چای که به روش سنتی تولید میشوند میگردد.

 

 

۴- طعم چای کله مورچه ای چه تفاوتی با انواع دیگر چای دارد؟

طعم چای کله مورچه ای کاملا بستگی به نوع چای دارد و الزما اینطور نیست که طعم ضعیف تری به نسبت اواع دیگر چای داشته باشد.

بعنوان مثال چای کله مورچه ای اعلا محصول کشور کنیا طعم گس و تلخی فوق العاده خوشایندی دارد اما چای کله مورچه کنیا درجه یک میزان در عین حال که بسیار زوددم و خوشرنگ است طعم ضعیفی دارد.

 

 

 

قصد خرید چای کله مورچه ای دارید؟ همین حالا اینجا را لمس کنید یا با شماره های زیر تماس بگیرید.

.

 

ارتباط با مشتریان:

۰۲۱-۸۶۱۲۷۴۱۲

۰۹۲۱-۲۳۶۳۱۲۱

 

منابع:

teacupsful

۶ روش کاربردی تشخیص چای اصل
چگونه چای ایرانی دم کنیم؟[فیلم+تصویر+متن]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
بستن

سبد خرید

بستن

لیست علاقه مندی ها

به تازگی بازدید شده

بستن

از اینکه شما را اینجا میبینم خیلی خوشحالم !

رمز عبور به آدرس ایمیل شما ارسال می شود.

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در ما شرح داده شده استفاده می شود سیاست حفظ حریم خصوصی.

در حال حاضر یک حساب کاربری دارید؟

بستن

دسته‌بندی‌ها