تست آب سرد برای تشخیص چای اصل

۶ روش کاربردی تشخیص چای اصل

۶ روش کاربردی تشخیص چای اصل از تقلبی[فیلم+عکس+متن]

 

 

آنچه در ادامه خواهید دید:

۱- انواع روشهای تقلب در چای چیست؟

۲- تقلب در عنوان بسته بندی چای چگونه انجام میشود؟

۳- تقلب در فصل چیده شدن چای چگونه انجام میشود؟

۴- ناخالصی های چای چیست؟

۵- چرا در چای براده آهن اضافه میکنند؟

۶- چگونه چای اصل بدون براده آهن را تشخیص دهیم؟

۷- چرا به برگهای خشک چای رنگینه اضافه میکنند؟

۸- رنگینه چیست؟

۹- از چه رنگینه هایی بعنوان ناخالصی در چای استفاده میشود؟

۱۰- چرا از ریشه گیاهان مختلف بعنوان ناخالصی در چای استفاده میشود؟

۱۱- ۲ آزمایش بسیار ساده برای تشخیص اضافه شدن رنگ به چای اصل

۱۲- ۴ روش تشخیص چای اصل بدون دم کردن چای

۱۳- ۲ روش تشخیص چای اصل هنگام و بعد از دم شدن.

 

 

در این مقاله و در تکمیل مطلب چگونه چای خوب را از بد تشخیص دهیم قصد داریم تا شما عزیزان را با روشهای تشخیص چای اصل آشنا کنیم.

قبل از اینکه بتوانیم چای اصل را تشخیص بدهیم باید با انواع روشهای تقلب در صنعت چای کمی آشنا باشیم تا بدانیم در خرید و انتخاب چای اصل باید به چه نکاتی توجه کنیم.

در ادامه بطور مختصر و ساده در مورد انواع روشهای تقلب در صنعت چای اشاره خواهیم کرد.

 

۱- انواع روشهای تقلب در چای چیست؟

بطور کلی سه دسته تقلب در صنعت چای رایج و مرسوم است:

۱- تقلب در عنوان بسته بندی

۲- تقلب در فصل چیده شدن چای

۳-  اضافه کردن ناخالصی در چای

 

تقلب در عنوان بسته بندی چای چگونه انجام میشود؟

همانطور که در مقاله آشنایی با انواع چای سیاه اشاره کردیم چای نوشیدنی محبوب و متنوعی است.

بطور کلی چای به ۵ دسته زیر تقسیم میشود:

۱- چای سبز

۲- چای سیاه

۳- چای سفید

۴- چای اولونگ

۵- چای پوئِر

هر کدام از این ۵ نوع چای دارای برندها و انواع مختلفی هستند. بعنوان مثال چای سیاه دارجلینگ، اَسام، سیلان، کنیا و …..

که بعضی از آنها مانند چای سیلان در ایران شناخته شده تر و برخی مانند چای دارجیلینگ کمتر شناخته شده هستند.

بدلیل اختلاف قیمت انواع چای ممکن است انواع ارزانتر چای را بعنوان چای اصلی که روی بسته بندی ثبت شده است به فروش برسانند.

مثال:

چای دارجیلینگ یک نوع چای با قیمت بالاست که فقط در یک منطقه کوچک و مرتفع با همین نام در در کشور هندوستان کشت میشود.

بدلیل همین محدودیت در کشت، چای دارجیلینگ قیمت بالایی دارد و ممکن است چای ارزانتری در بسته بندیهایی با عنوان چای  اصل دارجیلینگ  در بازار بفروش برسد.

 

 

رنگ و چای خشک شکسته کلکته اصل

چای شکسته کلکته اصل

۲- تقلب در فصل چیده شدن چای چگونه انجام میشود؟

فصول برداشت یا فصلهای چینِ(چیدن) چای عبارتند از:

۱- فصل بهار(از مارچ تا آوریل میلادی(

۲- فصل تابستان(جون تا جولای میلادی)

۳- فصل پاییز(اکتبر تا نوامبر میلادی)

 

که بترتیب چایی که در این فصلها چیده میشوند عبارتند از:

۱- چینِ اول یا بهاره(first flush)

۲- چینِ دوم یا تابستانه(second flush)

۳- چینِ سوم یا پاییزه(third flush)

 

 

چای قلم لاهیجان چین اول

چای قلم لاهیجان چین اول

 

 

هر کدام از این چای ها ویژگیهایی خاص خودشان را دارند که در قیمت آنها اثرگذار است و ممکن است بجای یکدیگر بفروش برسند.

بعنوان مثال چای تابستانی بعنوان چای اصل بهاره عرضه شود که در این صورت تقلب صورت گرفته است.

 

 

 

۳-  ناخالصی های چای چیست؟

نشاسته

شن

خاک رس چینی

گچ فرانسوی

براده آهن

ریشه گیاهان مختلف

برگ گیاهان مختلف

سرب سیاه(برای رنگ سیاه در انواع چای سیاه)

پسماند چای

رنگینه های شیمیایی

 

این ناخالصی ها بدلایل مختلف مانند سیاه کردن رنگ برگهای چای و …. ممکن است در انواع چای که بالاتر به آنها اشاره کردیم اضافه شود.

 

 

در ادامه به دلیل استفاده کردن این ناخالصی ها در چای و روشهای تشخیص چای اصل و بدون ناخالصی از چای غیراصل  میپردازیم.

 

چرا در چای براده آهن اضافه میکنند؟

در فرآیند تبدیل برگ سبز چیده شده چای به برگ چای قابل استفاده برگهای سبز چای از غلتکهای آهنی عبور داده میشوند.

در این مرحله ممکن است براده های بسیار ریز آهن به برگهای چای اضافه شود که در مراحل بعدی باید تصفیه شوند.

اگر این تصفیه انجام نگیرد وزن براده های آهن به محصول نهایی افزوده میشود که این امر تقلب محسوب میشود…

 

 

چگونه چای اصل بدون براده آهن را تشخیص دهیم؟

۱- مقداری چای خشک را که قصد خرید آن را دارید کف دست بریزید.

۲- یک آهنربا بالای آن بگیرید.

۳- اگر به آهنربا چیزی چسبید چای اصل نیست و ناخالصی دارد.

 

 

 

چرا به برگهای خشک چای رنگینه اضافه میکنند؟

برای پوشاندن عیب برگهای نامرغوب و آسیب دیده چای از رنگینه های مصنوعی استفاده میکنند.

 

رنگینه چیست؟

مواد رنگ دهنده ای هستند که ممکن از طبیعت گرفته شوند یا بطور مصنوعی در آزمایشگاه تولید گردند.

 

از چه رنگینه هایی بعنوان ناخالصی در چای استفاده میشود؟

از رنگهای زرد، قرمز، آبی مورد استفاده قرار میگیرند.

 

چرا از ریشه گیاهان مختلف بعنوان ناخالصی در چای استفاده میشود؟

بدلیل ارزانتر بودن ریشه گیاهان مورد استفاده بعنوان ناخالصی در چای اصل، اضافه کردن آنها باعث پایین آمدن قیمت تمام شده و بالارفتن حاشیه سود تولیدکنندگان متقلب میگردد.

 

 

۲ آزمایش بسیار ساده برای تشخیص اضافه شدن رنگ به چای اصل:

 

آزمایش ۱ :

۱- یک تکه دستمال کاغذی نسبتا ضخیم بردارید.

۲- کمی آن را نمدار کنید.

۳- مقداری چای خشک را روی قسمت نمدار آن پخش کنید.

۴- اگر دانه های رنگ زرد، نارنجی یا قرمز مشاهده کردید نشان دهنده وجود قطران در چای است.

 

آزمایش ۲:

۱- یک لیوان آب سرد تهیه کنید.

۲- مقداری برگ چای به آن اضافه کنید.

۳- اگر سریعا رنگ آب به قرمز تغییر کرد نشان دهنده وجود رنگینه در چای است.

 

در ادامه به چند روش مشاهداتی جهت تشخیص چای اصل خواهیم پرداخت.

 

 

تست آب سرد برای تشخیص چای اصل

تست آب سرد برای تشخیص ناحالصی رنگینه به چای اصل

۴ روش تشخیص چای اصل بدون دم کردن چای

 

۱-  چگونه از طریق لمس کردن چای اصل را تشخیص دهیم؟

 

  • مقداری چای خشک را کف دست خود بریزید.
  • برگهای چای را کمی لمس کنید.
  • برگهای خشک چای اصلی و با کیفیت باید محکم، یکدست و کامل باشند.
  • برگهای چای را کمی فشار دهید، اگر براحتی پودر شدند نشان دهنده این است که زیاد حرارت دیده و خشک شده اند.

 

۲- چگونه از طریق بو کردن چای اصل را تشخیص دهیم؟

  • مقداری چای را عمیق بو کنید.
  • اگر چای سبز اصل باشد( هر نوع چای سبز) باید رایحه ای تازه، علف مانند و ملایم داشته باشد.
  • اگر چای سیاه اصل باشد(هر نوع چای سیاه) باید دارای رایحه ای گل مانند، خاکی و شیرین باشد.

 

 

۳- چگونه از طریق وزن کردن چای اصل را تشخیص دهیم؟

  • مقداری از چای خشک را کف دستان خود بریزید.
  • باید وزن بسیار ناچیزی را حس کنید در غیر اینصورت چای با کیفیت نیست.

 

۴- چگونه از طریق ظاهر چای اصل را تشخیص دهیم؟

  • مقداری چای را کف دست خود بریزید.
  • نباید بطور مشهودی دارای ساقه و خرده های چوبی باشد.
  • در غیر اینصورت چای مخلوط محسوب میشود و طعم اصیل چای را ندارد.

در ادامه فیلم تشخیص چای اصل از طریق ظاهر چای خواهید دید.

 فیلم آموزشی تشخیص چای اصل از طریق ظاهر چای

 

خرید چای شکسته سیلان اصل

 

 

تا اینجای مطلب در مورد ناخالصی های چای و روشهای تست چای اصل قبل از دم کردن آن پرداختیم.

در ادامه مطلب به چند روش تشخیص چای اصل بعد و هنگام دم کردن چای  خواهیم پرداخت.

 

 

۲ روش تشخیص چای اصل هنگام و بعد از دم شدن.

 

چگونه چای اصل را هنگام دم شدن تشخیص دهیم؟

  • مقداری از چای را به روشهای معمول دم کنید.
  • هنگام دم شدن درب قوری را باز کنید.
  • برگهای چای اصل باید به آرامی باز و پهن شوند.

 

در ادامه فیلم تشخیص چای اصل هنگام دم شدن را خواهید دید.

 

 

 

 فیلم آموزشی تشخیص چای اصل هنگام دم کردن چای

 

 

 

چگونه از طریق چای دم شده چای اصل را تشخیص دهیم؟

  • مقداری چای دم شده و آماده را بدون مخلوط کردن با آب جوش در استکان تمیز بریزید.
  • کمی از چای را بچشید باید روی لبتان یک طعم قوی و کاملا قابل تشخیص را متوجه شوید.
  • چای را داخل دهان خود و روی زبان کمی بگردانید باید کاملا متوجه طعم مخصوص چای(گسی و تلخی) بشوید.

 

جهت خرید انواع چای ایرانی و خارجی اصل از فروشگاه کافه دلیوری همین حالا اینجا را لمس کنید.

 

منابع:

worldteanews

pureleaf

 

 

مقایسه کافئین انواع قهوه و چای
۶ تفاوت چای کله مورچه با انواع دیگر چای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
بستن

سبد خرید

بستن

لیست علاقه مندی ها

به تازگی بازدید شده

بستن

از اینکه شما را اینجا میبینم خیلی خوشحالم !

رمز عبور به آدرس ایمیل شما ارسال می شود.

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در ما شرح داده شده استفاده می شود سیاست حفظ حریم خصوصی.

در حال حاضر یک حساب کاربری دارید؟

بستن

دسته‌بندی‌ها