راهنمای کاربردی تشخیص چای خوب هنگام خرید.

چگونه هنگام خرید چای خوب را از بد تشخیص دهیم؟

 

تشخیص چای خوب به چه صورت انجام میگیرد یا به عبارتی وقتی می خواهیم چای بخریم چطور بفهمیم چای خوبی میخریم یا نه؟

 

یکی از روشها اکتفا کردن به حرف فروشنده چای است اگر شما از آن دسته خریدارانی هستید که به ضرب المثل “هیچ ماست بندی نمیگوید ماست من ترش است” اعتقادی ندارید.

به عبارتی تایید کیفیت چای توسط فروشنده آن برای انتخاب و خرید شما را قانع میکند پس به شما تبریک میگویم چون آسانترین روش را اتخاب کرده اید و نیاز چندانی به خواندن این مقاله ندارید.

پیش فرض مقاله ای که در حال مطالعه آن هستید این است که افراد کثیری معتقد به جمله معروف “مشک آنست که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید” هستند.

به بیان دیگر در مورد کیفیت چای تنها به تایید فروشنده اکتفا نمی کنند و می خواهند خودشان با ساده ترین روشهای ممکن در مورد کیفیت محصول به یقین برسند.

قبل از هر چیز باید بفهمیم منظور از کیفیت چای یا چای خوب چیست تا بتوانیم از روشهای تشخیص چای خوب استفاده کنیم.

کیفیت چای  در رنگ،طعم یا مزه ، بو و مدت زمان دم آن خلاصه می شود، صد البته به ویژگی های زیادی از جمله نوع بذر، زمین کشت،شرایط و آب و هوای منطقه ، نوع خشک کردن و ….. بستگی دارد که خود این ویژگی ها مقاله های جدا میطلبد و موضوع صحبت ما نیست.

نکته قابل ذکر دیگر در مورد کیفیت چای این است که چه نوع چای صحبت می کنیم؟

چای انواع مختلفی دارد که میزان استفاده آن در نقاط مختلف دنیا متفاوت است،پیشنهاد می کنیم برای شناخت اجمالی انواع مختلف چای به مقاله راهنمای خرید انواع چای در ایران سر بزنید. 

موضوع صحبت ما انواع پر مصرف چای در ایران و نحوه تشخیص چای خوب در این چهارچوب است.

به بیان دیگر چای سبز، چای ایرانی،چای سیلان،چای کلکته و چای کله مورچه.

در ادامه به سراغ روشهای ساده و کاربردی تشخیص چای خوب از هر کدام انواع چای های پرمصرف داخلی که در بالا گفتیم  خواهیم رفت و تفاوت های انواع مختلف چای را در نوشته دیگری روی سایت خواهیم آورد.

این روشها برای مصرف کنندگان خانگی، کافی من های کافی شاپ ها،هتلها و مسئولان خرید شرکتها کاملا کاربردی و قابل استفاده است.

تشخیص چای خوب کله مورچه:

مشخصه اصلی این مدل رنگ زیاد و زود دم بودن آن است.

از چای کله مورچه به طور کلی نباید توقع عطر زیاد و طعم گس بالایی انتظار داشته باشیم که این به دلیل نوع فرآوری برگ چای هنگام تهیه آن است.

تصویر یک نمونه چای کله مورچه

 

 

لازم است این نکته را هم یادآور شویم که در تهیه تمام چای کیسه ای های موجود در بازار از چای کله مورچه استفاده می شود.

 

از انواع موجود در بازار چای کله مورچه کنیا از کیفیت بالاتری برخوردار است.

زود دم بودن، درصد خاک چای پایین در هر بسته (از بسته ۵۰۰گرمی تا بسته های فله)، طعم گس قابل توجه بعد از دم کشیدن و رنگ شفاف و آلبالویی آن در استکان از مشخصات این مدل است.

هنگام لمس چای خوب کله مورچه باید دانه های آن سفت ، کامل (هر چه به گردی نزدیکتر بهتر) و صاف باشند.

یکی دیگر از روشهای تشخیص چای خوب کله مورچه این است که یک مشت از آن را کف دستان خود نگه دارید اگر هیچ وزنی احساس نکردید چای مرغوب نیست و زیاد خشک شده یا کهنه است.

نکته دیگر اینکه چای مرغوب  نباید در حالت عادی وقتی در دست با آن بازی می کنید خرد یا تجزیه شود.

رنگ چای کله مورچه معمولا ترکیبی از رنگ سیاه یا قهوه ای سوخته و قهوه ای روشن است.

در آخر چای کله مورچه فاقد عطر و بوی زیاد است و فقط بوی عادی چای را می دهد و اگر با نام چای کله مورچه عطری در بازار برخورد کردید مطمئنا این بوی اسانس است که به مشام شما می رسد نه عطر طبیعی چای

تشخیص چای خوب سیلان:

در ابتدا این مساله را روشن کنیم که سیلان نام یک برند خاص نیست.

 

تصویر یک نمونه چای شکسته سیلان

 

بلکه اسم منطقه ای در سریلانکا است که این نوع چای در آن کشت می شود و منظور ما آن نوعی است که  زیرمجموعه چای سیاه به حساب می آید و در ایران متداول است.

این نوع چای در بازار ایران در دو مدل چای شکسته سیلان و چای قلم سیلان خرید و فروش می شود.

چای با کیفیت سیلان دمی مابین ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دارد و دارای طعمی گس و رنگی درخشان و قرمز متمایل به طلایی است .

برگهای خشک چای شکسته سیلان تقریبا یک سوم اندازه برگهای چای قلم آن است. نوع مرغوب  چای سیلان درخشندگی دلپذیری دارد و یکدست بدون ساقه و اضافات دیگر گیاه چای است.

در حین دم شدن چای به حرکات برگ های خشک آن دقت کنید اگر به طور یکنواخت پخش می شوند و به آرامی ته نشین می شوند نشان از کیفیت بالای چای دارد.

بعد از دم شدن چای آن را در استکان بریزید اگر بوی سوختگی یا دودی شدن داشت قطعا چای بی کیفیتی است.در هنگام خرید هم دقت کنید حتما بوی طبیعی چای( منظور عطر نیست که ناشی از اسانس است) را داشته باشد.عطر طبیعی چای نباید با گذشت زمان تغییر کند.

در هنگام نوشیدن چای اگر طعم تلخ آزاردهنده ای داشت یا مزه ای شبیه کپک زدگی میداد قطعا چای بی کیفیتی است.در هنگام خرید چایی یک برگ آن را داخل دهان بگذارید و بجوید اگر مزه تازگی و دلپذیری داشت چای خوبی است.

تشخیص چای خوب کلکته:

کلکته هم مانند سیلان نام برند نیست و در برندهای گوناگونی در بازار خرید و فروش می شود.راه های شناخت چای مرغوب کلکته هم مانند چای سیلان است با این تفاوت که مدت زمان دم آن حدود نیم ساعت است.

                                                                         تصویر یک نمونه چای کلکته

تشخیص چای خوب ایرانی:

چای لاهیجان و فومن پر طرفدارترین نوع چای ایرانی موجود در بازار هستند که در سه نوع شکسته ،قلم و باروتی می توان آنها را در بازار پیدا کرد.(در این مطلب چای سیاه ایرانی مدنظر است نه چای سرگل یا سبز)

طول هر برگ خشک چای قلم تقریبا دو تا سه برابر چای شکسته است.چای ایرانی به عطر و طعم خوب معروف است ولی نسبت به چای شکسته سیلان خیلی دیردم تر است و حدودا ۴۵ دقیقه طول میکشد تا خوب دم بکشد.

 

تصویر یک نمونه چای قلم لاهیجان

 

چای باروتی به دلیل نوع فرآوری آن تقریبا شبیه خاک چای است و اندازه آن حدودا یک سوم چای شکسته است.

علاوه بر دیر دم تر بودن چای ایرانی این نوع چای رنگ کمتری هم نسبت به  نمونه های خارجی آن مانند چای سیلان دارد.برای تشخیص اینکه به برگ چای رنگی افزوده شده یا خیر باید از آن تست آب سرد گرفت.

 

                                                                   تصویر یک نمونه چای باروتی ایرانی

 

تست آب سرد: برگ خشک چای را در آب سرد به مدت ده دقیقه رها کنید اگر آب رنگ گرفت به برگ چای رنگ افزوده شده و نشان دهنده کیفیت پایین آن است.

از روشهایی که برای تشخیص چای خوب سیلان گفته شد می توان برای تشخیص چای خوب ایرانی هم استفاده کرد.

لازم به ذکر است چای باروتی ایرانی نسبت به دو مدل دیگر زود دم تر و از نظر طعم و رنگ ضعیف تر است.

 

تشخیص چای خوب سبز:

 

شکل ظاهری چای سبز خوب باید در مجموع یکنواخت باشد و بطور کلی داراری سایز و ظاهری یک شکل دیده شوند.

            تصویر یک نمونه چای سبز

 

وجود خاک چای یا ساقه و دیگر قسمتهای گیاه چای نشان دهنده کیفیت پایین آن است. برگهای چای سبز هر چه سبزتر و درخشنده تر باشند چای با کیفیت تر است.اگر به زردی یا قهوه ای بزند نشان دهنده کیفیت پایین آنهاست. عطر و رایحه برگهای چای سبز کاملا قابل حس کردن هستند اگر این چنین نبود چای کهنه و کیفیت آن پایین است.

 

 

برای استعلام قیمت یا دریافت نمونه از کافه دلیوری کافیست همین حالا با شماره ۳۱ ۲۱ ۲۳۶-۰۹۲۱ تماس بگیرید.

 

 

برای مقایسه قیمت برندهای چای یا خرید از سایت دیجی کالا اینجا کلیک کنید.

 

۴ محل برای خرید چای خوب را بشناسیم.
قبل از خرید چای سیاه ایرانی لاهیجان حتما ۳ نوع آن را بشناسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
بستن

سبد خرید

بستن

لیست علاقه مندی ها

به تازگی بازدید شده

بستن

از اینکه شما را اینجا میبینم خیلی خوشحالم !

رمز عبور به آدرس ایمیل شما ارسال می شود.

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در ما شرح داده شده استفاده می شود سیاست حفظ حریم خصوصی.

در حال حاضر یک حساب کاربری دارید؟

بستن

دسته‌بندی‌ها