تفاوت چای قلم و شکسته چیست؟
در ادامه مطالب آموزشی فروشگاه کافه دلیوری در این مطلب قصد داریم به سوال پرتکرار در مورد تفاوت چای قلم و شکسته بپردازیم.
امیدواریم با مطالعه این مقاله و دیدن فیلم آموزشی مربوط به آن بتوانید تفاوت چای قلم و شکسته از نظر رنگ ، طعم ، عطر و … بطور کامل بشناسید تا دقیقا همان چای را که مناسب کسب و کار یا خانه یا شرکت شماست انتخاب کنید و از هر کجا که صلاح میدانید خریداری نمایید.
لازم به ذکر است منظور از چای در این مطلب همان چای سیاه است که همه شما عزیزان با آن آشنا هستید.
پیش از اینکه به تفاوتهای چای قلم و شکسته اشاره کنیم در ابتدا باید بدانیم منظور از چای قلم و شکسته چیست؟
چای قلم چیست؟
به بزرگترین سایز چای قلم گفته میشود.
به بیان دیگر در مراحل تولید چای قلم بعد از خشک کردن برگهای گیاه چای آنها را خرد و به قطعات کوچکتر تبدیل نمیکنند.
یک نوع چای قلم
چند نوع چای قلم داریم؟
این دسته بندی به ۳ صورت انجام میشود.
- بر اساس کشور تولیدکننده
- بر اساس استاندارد جهانی کیفیت
- بر اساس میزان ناخالصی موجود در چای
- بر اساس فصل تولید چای
- انواع چای قلم بر اساس کشور تولیدکننده:
- چای قلم ایرانی
- چای قلم کلکته
- چای قلم سیلان
- چای قلم کنیا
- انواع چای قلم بر اساس استاندارد جهانی کیفیت:
در این دسته بندی که در کشورهای دنیا(بغیر از کشورهای چینی زبان) شناخته شده است چای قلم به اسامی زیر شناخته میشود:
- OP
- FOP
- GFOP
- TGFOP
- FTGFOP
.
در ادامه و در جدول شماره ۱ راهنمای این علائم را ملاحظه میکنید.
علامت اختصاری |
عنوان کامل | مشخصات |
OP |
Orange Pecco |
چای قلم سفت، نازک و پیچ خورده |
FOP |
Flowery Orange Pecco |
چای قلم بلندتر از OP ، نرم تر از OP و پیچ خورده |
GFOP |
Golden Flowery Orange Pecco |
چای قلم FOP همراه با زر |
TGFOP |
Tippy Golden Flowery Orange Pecco |
چای قلم GFOP به همراه زر بیشتر |
FTGFOP |
Finnest Tippy Golden Flowery Orange Pecco |
چای قلم TGFOP با کیفیت بیشتر |
جدول شماره ۱
- بر اساس میزان ناخالصی موجود در چای:
چای قلم را بر اساس میزان ناخالصی به دو دسته زیر تقسیم بندی میکنند:
- چای قلم لیزر خورده : چای قلمی که بدون ساقه و چوب است.
- چای قلم لیزر نخورده: چای قلمی که به همراه ساقه و چوب است.
- بر اساس فصل تولید چای:
چای قلم بر اساس فصل برداشت به دو یا سه دسته تقسیم بندی میکنند:
- چای قلم بهاره(چین اول)
- چای قلم تابستانه(چین دوم)
- چای قلم پاییزه(چین سوم، در کشورهایی مثل کنیا)
بعد از شناخت نسبت به چای قلم در ادامه به معرفی چای شکسته میپردازیم.
سوالات خود را از طریق بخش کامنتهای زیر همین پست یا از طریق واتساپ از ما بپرسید. حداکثر در مدت زمان ۲ ساعت به سوالات شما پاسخ خواهیم داد!
چای شکسته چیست؟
چای شکسته دارای برگهایی حدودا نصف اندازه چای قلم است.
یک نوع چای شکسته سیلان زردار در فروشگاه کافه دلیوری
یک نوع چای شکسته کلکته در فروشگاه کافه دلیوری
چند نوع چای شکسته داریم؟
چای شکسته را چند نوع دسته بندی میکنند:
- بر اساس سایز
- بر اساس استاندارد جهانی کیفیت
- بر اساس فصل برداشت برگهای چای
- بر اساس سایز:
چای شکسته بر اساس سایز به دو دسته زیر تقسیم میشود:
- چای شکسته
- چای شکسته نیم ریز
یک نوع چای شکسته سیلان نیم ریز در فروشگاه کافه دلیوری
- بر اساس استاندارد جهانی کیفیت
بر اساس سیستم جهانی که در مورد چای قلم هم به آن اشاره شد چای شکسته با دو عنوان زیر شناخته میشود:
- BOP
- FBOP
در ادامه و در جدول شماره ۲ راهنمای این علائم را مشاهده میکنید:
علامت اختصاری |
عنوان کامل |
مشخصات |
BOP |
Broken Orange Pecco |
چای شکسته شده از برگهای OP |
FBOP |
Flowery Broken Orange Pecco |
چای شکسته شده از برگهای FOP |
جدول شماره ۲
تا اینجا با چای قلم و شکسته و بعضی از تفاوتهای آنها آشنا شدیم. در ادامه به تمام تفاوتهای چای قلم و شکسته میپردازیم.
چای قلم و شکسته از نظر طعم چه تفاوتهایی دارند؟
چای قلم به دلیل اندازه بزرگ برگهای آن و به علت آنکه در مراحل تولید خرد نشده نسبت به چای شکسته طعم عطرآگین تری دارد.
تفاوت چای قلم و شکسته از نظر رنگ:
چای قلم نسبت به چای شکسته کمرنگتر است و رنگ روشنتری دارد.
سمت چپ رنگ چای شکسته سیلان و سمت راست چای قلم
سمت راست چای قلم و سمت راست چای شکسته کلکته
تفاوت چای قلم و شکسته از نظر مدت زمان دم کشیدن:
چای قلم به نسبت چای شکسته دیردمتر است.
زمان تقریبی دم کشیدن چای شکسته ۱۰ الی ۱۵ دقیقه است اما زمان تقریبی دم کشیدن چای قلم ۲۵ الی ۴۰ دقیقه است.
تفاوت چای قلم و شکسته در عطر چای بعد از دم شدن:
چای قلم پس از دم کشیدن عطر بهتری نسبت به چای شکسته دارد.
تفاوت چای قلم و شکسته از نظر صرفه اقتصادی:
چای شکسته بدلیل مدت زمان دم کشیدن کمتر و رنگ بیشتر به نسبت چای مصرفی در مقایسه با چای قلم صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
در ادامه فیلم تفاوت چای قلم و شکسته مشاهده کنید:

متن فیلم تفاوت چای قلم و شکسته:
با درود فراوان خدمت شما عزیزان
در این فیلم آموزشی قصد دارم که تفاوتهای چای قلم و شکسته رو خدمت شما نشان بدهم.
این چای که ملاحظه میکنید چای قلم ایرانی هست و همینطور که میبینید برگهای درشتی دارد.
چای بعدی که قصد دارم خدمت شما معرفی کنم چای شکسته کلکته هست، اگر با چای قلم که در تصویر قبلی دیدید مقایسه کنید برگهاش خیلی ریزتر هست.
این چای محصول کشور هندوستان است.
به سراغ چای بعدی میرویم.
این چای که ملاحظه میفرمایید یک مدل چای شکسته لاهیجان هست که برگهاش از چای شکسته کلکته هم ریزتر هست.
این چای محصول کشور ایران است.
این نمونه که مشاهده میکنید یک مدل چای شکسته نیم ریز سیلان هست که برگهاش نسبت به چای شکسته یکم ریزتر هست اما از چای باروتی درشتر است.
این چای محصول کشور سریلانکاست.
به سراغ چای بعدی میرویم.
این چای شکسته سیلان زردار هست. برگهای طلایی رنگی که با برگهای چای مخلوط است زر چای نام دارد و باعث بالارفتن کیفیت چای میشود.
این چای هم محصول کشور سریلانکاست.
در بخش بعدی فیلم رنگ بعد از دم شدن چای هایی که تا اینجا خدمت شما معرفی کردیم رو خواهیم دید و با تفاوت رنگ چای ثلم و شکسته هم آشنا خواهید شد.
خب این هم از رنگ نهایی چای هایی که قولش رو خدمتتون داده بودم.
این رنگ چای شکسته سیلان زردار هست.
این چای قلم هست که میبینید چقدر کمرنگتر از چای شکسته هست.
این هم چای شکسته کلکته هست.
چای شکسته کلکته از هر دو چای قبلی پررنگتر است.
تفاوت رنگ چای شکسته و قلم رو هم ملاحظه کردید.
امیدوارم این فیلم براتون مفید بوده باشه.
با مطالب و فیلمهای آموزشی کافه دلیوری همراه باشید.
پایان فیلم
و در انتها بطور خلاصه و در جدول شماره ۳ تفاوتهای چای قلم و سیلان را خواهید دید.
نوع چای |
اندازه | رنگ | طعم | مدت زمان دم کشیدن | عطر |
صرفه اقتصادی |
چای شکسته |
کوچکتر | عالی | خوب | ۱۰-۱۵ دقیقه | خوب |
بیشتر |
چای قلم |
بزرگتر | ضعیف | عالی | ۲۵ – ۴۰ دقیقه | عالی |
کمتر |
جدول شماره ۳
اگر قصد خرید یا دریافت اطلاعات رایگان بیشتر در مورد چای قلم و شکسته را دارید میتوانید ۰۹۲۱۲۳۶۳۱۲۱ را لمس کنید یا از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید.
منابع: